Grillad tonfisk med ingefära och vitlök
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---Dressing---
- 1/2 dl rapsolja
- 1/4 dl chiliolja (se recept)
- 1/4 tsk sesamolja
- 1 tumme ingefära
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 3 msk majonnäs
- Salt
- Peppar
- ---Chiliolja---
- 1 burk chiliflakes
- 1 schalottenlök, skivad
- 4 vitlöksklyftor, krossade och hackade
- 1 tumme ingefära, finhackad
- 5 dl rapsolja
- 3 tsk sesamolja
- ---Pak choy---
- 1 pak choy
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 msk hackad ingefära
- 1 msk olja
- ---Sojabönor---
- 1 msk olja
- 250g sojabönor utan skal
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1-2 torkade röda chilis, urkärnade och hackade
- 1/2 tumme ingefära, hackad
- 1 tsk chin kiang vinäger
- 1 msk mirin
- 2 msk vatten
- --------------------------------
- 4 skivor tonfisk
- 1 pak choy
Instructions
- Chiliolja: Lägg alla ingredienser i en kastrull.
- Värm olja till 120° och låt puttra ca 15 minuter. Ta av från plattan och låt svalna. Häll upp på glasburk.
- Dressing: Blanda olja och vitlök.
- Riv ingefäran och pressa ur vätskan ner i dressingen.
- Blanda/vispa ner majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
- Pak choy: Skär bort botten och bryt loss bladen. Stek pak choy-blad, vitlök och ingefära i olja i någon minut. Salt och peppra.
- Sojabönor: Stek sojabönor, vitlök, chili och ingefära i olja i 1 minut.
- Tillsätt chin kiang, mirin och vatten. Låt puttra under lock i ca 5 minuter.
- Tonfisk och pak choy: Grilla tonfisken på direktglöd någon minut på varje sida. Salt och peppra.
- Skär bort botten och bryt loss bladen. Grilla pak choy-bladen någon minut.
- Servings : 4
- Ready in : 60 Minutes
- Course : FISK VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.