Paella med kyckling och räkor
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 2 ratings
Ingredients
- 2 kg kycklingklubbor
- 3-5 Chorizo, gärna färsk
- 3 Gul lök
- 5 vitlöksklyftor
- 2 röd paprika
- 7 dl ris
- 6 tomater
- 3 pkt saffran
- 1-3l kycklingbuljong
- 2dl vitt vin
- 3dl gröna ärtor
- 500g räkor med skal
- 1 kruka basilika
- 3dl gräddfil
- 2 citroner
- Salt
- Svartpeppar
- Smör
- Olja
Instructions
- Stek chorizo och kyckling i smör och olja till de får lite färg. Ta upp och lägg åt sidan.
- I med lök, vitlök och paprika. Brassa någon minut. I med riset och stek några minuter till.
- I med saffran, tomater, kyckling och chorizo och vitt vin. Låt vinet puttra in lite. Späd med lite av buljongen. Puttra tills riset är klart. Späd efterhand med buljongen.
- I med ärtor och låt dem bli varma.
- Blanda i basilika och skalade räkor.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med gräddfil och citronklyftor.
- Servings : 12
- Ready in : 70 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT, KÖTT VARMRÄTT, SKALDJUR VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, KÖTT, SKALDJUR, VARMRÄTT
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.