Högrevsgryta och potatismos med brynt smör och majs
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 1 rating
Ingredients
- 1 kg högrev, i bitar ca 3x3 cm
- 250g rimmat fläsk, tärnat
- 250g, rökt fläsk, tärnat
- 2 gul lök, skivade
- 4 vitlöksklyftor, hackade
- 250g champinjoner, skivade
- 3 morötter, hackade
- 100g rotselleri
- 1 kruka persilja
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1 tsk korianderfrön
- 5 dl rött vin
- 5 dl köttbuljong
- 1/2 dl svartvinbärsgelé
- Salt
- Vitpeppar
- Maizena
- Smör att steka i
- -------------------
- 900g potatis
- 300g majs
- 200g brynt smör
- 2 dl mjölk
- 1 kruka gräslök, hackad
- Salt
- Peppar
Instructions
- Gryta: Bryn högrevsbitarna runt om i smör i en stor gryta.
- Tillsätt fläsk, gul lök, vitlök, champinjoner, morötter, rotselleri, hackade stjälkar från persiljan (spara bladen till senare), tomatpuré, fänkålsfrön, korianderdfrön. Stek vidare några minuter.
- I med rödvin, buljong och gelé.
- Puttra under lock i ca 2 timmar. Vänd ner hackade persiljeblad. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer gelé.
- Potatismos: Skala och koka potatisen i ca 20-25 minuter. Häll av vattnet, ställ tillbaka på plattan och låt ånga av.
- Pressa potatisen i potatispress och blanda i mjölk, smör, majs och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
- Servings : 4
- Ready in : 150 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.