Älgtacos
-
- Yield
- 4
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 500g älgfärs eller annan viltfärs
- 1 kruka persilja
- 1 bananschalotten, hackad
- Salt
- Vitpeppar
- ---Lingon---
- 250g frysta lingon
- 1 dl socker
- 2 tsk pepparrot
- 1 tsk sambal
- ---Syrad rödkål---
- 2 dl strimlad rödkål
- 1/2 dl ättiksprit
- 1 dl socker
- 1.5 dl vatten
- ---Tillbehör---
- Sallad
- Gurka, i tärningar
- Romanticatomater, i kvartar
- Äpple, i tunna skivor
- Gräddfil
- Mjuk tunnbröd
- Hårt tunnbröd
- Lagrad ost, riven
Instructions
- Tina lingonen och blanda med socker, pepparrot och sambal.
- Blanda ihop 1-2-3 lagen, socker, ättiksprit och vatten och häll över rödkålen. Låt gärna stå någon timme eller över natten.
- Hacka persiljan, både blad och stjälk.
- Stek älgfärsen i smör tills den fått färg. Blanda i persilja och lök och stek vidare några minuter. Salta och peppra.
- Servera med tillbehören.
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.