Foyotsås
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 2 schalottenlökar, hackade
- 2 krukor dragon
- 1 kruka persilja
- 5 vitpepparkorn
- 0.5 dl vatten
- 0.25 dl vitvinsvinäger
- 3 äggulor
- 250g osaltat smör
- 0.5-1 dl steksky från kött
- Salt
Instructions
- Lägg schalottenlök, vitpepparkorn, 1 kvistar dragon, 2 kvistar persilja, vatten och vitvinsvinäger i en kastrull. Koka upp och låt reducera till ca hälften. (Gör gärna dubbel sats reduktion så du har lite extra att smaka av såsen med)
- Sila och pressa ut vätskan ur löken. Spara vätskan.
- Smält smöret och håll varmt.
- Hacka resten av dragonen och ca 1 msk persilja.
- Lägg äggulorna och reduktionen i en bunke över vattenbad. Vispa under uppvärmning tills den tjocknar.
- Vispa ner smöret lite i taget.
- Vispa ner steksyn lite i taget.
- I med persilja och dragon.
- Smaka av med salt och eventuellt mer reduktion.
- Recipe Type : SÅSER
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.