Thaicurry med kycklingbollar och shiratakinudlar
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---Currypaste---
- 40 gram färsk gurkmeja, skivad
- 1 tumme färsk ingefära, rivern
- 1 citrongräs, hackad
- 5 limeblad, smulade
- Zest från 1 lime
- 1 tsk korianderfrön, mortlade
- 1 kruka koriander, hackad (både blad och stjälkar)
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 2 bananschalottenlökar, skivade
- 2 gula chilis, urkärnade och hackade
- 1 nypa salt
- ---Kycklingbollar---
- 500g kycklingfärs
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1/2 kruka thaibasilika, hackad
- 2 msk hackad färsk ingefära
- Salt
- Vitpeppar
- ----------------------
- 2 burkar kokosmjölk
- 1 pak choi, skivad
- 125g minimajsm skivade
- 1/2 kruka thaibasilikam hackad
- 3 pkt shiratakinudlar eller ris
Instructions
- Blanda alla ingredienserna till kycklingbollarna. Bryn runt om i olja. Lägg åt sidan.
- Mixa alla ingredienser till currypasten med stavmixer.
- Fräs pasten i olja i en stor kastrull i några minuter.
- I med kokosmjölk och låt koka upp.
- I med kycklingbollar, pak choi och minimajs. Låt puttra i ca 10 minuter.
- I med thaibasilikan.
- Skölj shiratakinudlarna i ett durkslag.
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. I med nudlarna och låt koka i 1 minut.
- Servera.
- Servings : 4
- Ready in : 50 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.