Håkans ljusa portionsbröd
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 25g jäst
- 7 dl kallt vatten
- 2 msk olivolja
- 600g vetemjöl special (ca 10dl)
- 400g durumvetemjöl (ca 6dl)
- 3 tsk flingsalt
- 1 ägg till pensling
- Vallmofrön
- Silikonformar (12st / form)
Instructions
- Smula jästen i en bunke och lös upp den med vattnet.
- Tillsätt olja, vetemjöl och durumvetemjöl. Arbeta i maskin på låg hastighet i ca 2 minuter eller förhand tills degen blir smidig och släpper från kanten.
- Låt degen vila i ca 30 minuter.
- Tillsätt saltet och kör i maskin på högre hastighet i ca 3 minuter eller arbeta in ordentligt för hand.
- Plasta bunken och låt jäsa i ca 2-5 timmar.
- Sätt ugnen på högsta värmen.
- Mjöla ett bakbord med durumvete och stjälp upp degen.
- Dela upp degen i portionsformarna.
- Låt jäsa ytterligare tills ugnen blivit varm.
- Skär några snitt i bröden, pensla med uppvispat ägg och stör över vallmofrön.
- Grädda brödet i mitten av ugnen på högsta värme i ca 4 minuter. (Kasta in en 1/2 dl vatten i botten av ugnen samtidigt som du sätter in brödet)
- Efter 4 minuter, sänk ugnen till 225° och grädda ytterligare 6-8 minuter.
- Låt brödet svalna på galler utan bakduk.
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.