Äggakaka med lingon och bacon
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 8 dl röd mjölk
- 8 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 3 nypor flingsalt
- 3 paket bacon eller stekfläsk
- 25g smör
- Rårörda lingon eller lingonsylt
Instructions
- Blanda ihop mjölk, ägg, salt och vetemjöl till en jämn smet.
- Stek fläsket i omgångar i en stekpanna. Lägg över i ugnsfast form och värm i ugnen till servering. Låt fettet vara kvar i stekpannan.
- Häll ner smeten i stekpannan och låt gå på låg värme till den börjar stelna på ovansidan.
- Vända äggakakan med hjälp av en tallrik eller ett lock. Ner med 25g smör i stekpannan. Stek vidare tills äggakakan känns klar och har stelnat helt.
- Servera med fläsk och lingon.
- Servings : 4
- Ready in : 40 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.