Kinesisk krispig fläsksida
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 500g rimmad fläsksida i bit
- Grov bergsalt
- ————————-
- Strösocker
Instructions
- Sätt ugnen på 175°.
- Stick massa små hål i svålen med en gaffel eller något annat vasst.
- Lägg i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och låt koka ca 2 minuter.
- Ta upp och torka av med hushållspapper. Lägg i en ugnsfast form.
- Lägg ett lager med grovt bergssalt över svålen, ca 1/2 cm. Ta bort saltet som ramlar ner i formen.
- Sätt in i mitten av ugnen i 1 timme.
- Ta ut och skrapa av saltet.
- Höj upp ugnen till 200° och grill. Sätt in i mitten av ugnen igen och kör vidare ca 30 minuter tills svålen börjar bli krispig.
- Hetta upp ca 1/2 cm rapsolja i en stekpanna. Fritera med svålsidan neråt i några minuter tills svålen är riktigt krispig. Skär upp i ca 1/2 cm tjocka skivor.
- Servera med strösocker att doppa i, senap eller en god asiatisk dipp.
- Ready in : 110 Minutes
- Course : KÖTT FÖRRÄTT, KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : FÖRRÄTT, KÖTT, SMÅRÄTTER, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.