Ostron Rockefeller
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
-
- Yield
- 8st
Recipe Rating
- (0 /5)
- 3 ratings
Ingredients
- 8st ostron
- 0.5 dl spad från ostronen
- 1 dl torrt vitt vin
- ----------------------------
- 2 nävar babyspenat
- 1 bananschalottenlök, hackad
- 1 liten vitlöksklyfta, hackad
- 25g smör
- 1 msk vetemjöl
- 1.5 dl grädde
- --------------------
- Port salut
- 1 citron
- Grovsalt
Instructions
- Sätt ugnen på 250°.
- Öppna ostronen och spara spadet. Sila ner ca 0.5 dl spad i en kastrull. Tillsätt vinet i kastrullen.
- Ta loss ostronen och koka dem i ca 1 minut. Ta upp ostronen ur kastrullen och låt rinna av. Spara vinspadet.
- Stek lök, vitlök och spenat i smör i någon minut. Salta och peppra. Vispa ner mjölet och tillsätt grädde och vinspad.
- Låt puttra ihop till lagom konsistens.
- Lägg de större skalhalvorna i en ugnsfast form. Använd grovsalt för att få dem att ligga rakt.
- Pressa i några droppar citron i varje skal.
- Lägg i ostronen. Skeda över spenatröran och strö över lite riven ost.
- Gratinera i ca 8 minuter.
- Ready in : 20 Minutes
- Course : SKALDJUR FÖRRÄTT
- Recipe Type : FÖRRÄTT, SKALDJUR
Rate this recipe
3 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.