Grillad karré med chilivitlökschampinjoner, knipplök, la vache qui rit, basilikatzatziki och färskpotatis
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 4 skivor karré
- ---Marinad---
- 1 dl rapsolja
- 1/2 dl honung
- 1/4 dl vitt vin
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 tsk curry
- 1/2 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk rökt paprikapulver
- 4 nypor flingsalt
- ---Champinjoner---
- 8 champinjoner
- 100 g smör
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 chili, hackad utan frön
- 3 nypor flingsalt
- svartpeppar
- ---Baconlindad la vache qui rit---
- 140 g la vache qui rit, (Glada kon ost)
- 8 skivor bacon
- ---Knipplök---
- 4 knipplökar
- olja
- salt
- ---Basilikatzatziki---
- 1/2 gurka, grovt riven
- 3 nypor flingsalt
- 2-3 vitlöksklyftor, pressade
- 3 dl turkisk yoghurt
- 2 tsk citronjuice
- svartpeppar
- 1 kruka basilika, grovt hackad
- ----------------------
- ---Potatis---
- 1kg potatis
- 1 kruka dill
- salt
- smör till servering
Instructions
- ---Kött---
- Blanda ihop allt till marinaden. Lägg köttet i en påse, häll över marinaden och blanda runt. Låt marinera i minst 2h.
- ---Basilikatzatziki---
- Riv gurkan grovt. Salt gurkan och låt stå ca 10 min. Pressa vattnet ur gurkan.
- Blanda ner yoghurt, vitlök, citronjuice, och basilka. Smaka av med salt och peppar.
- ---Chili och vitlökschampinjoner---
- Blanda ihop ingredienserna till smöret.
- Ta bort fötterna från champinjonerna och fyll hattarna med smöret.
- ---Baconlindad la vache qui rit---
- Linda en baconskiva runt varje ost.
- ---Knipplök---
- Olja och salta löken.
- ---------------------------------
- Grilla lök, champinjoner, köttet och osten. Lök tar längst tid, sedan champinjoner och kött. Sist osten. Lök och champinjoner grillas på indirekt glöd. Kött och ost på direkt glöd.
- Servera med tzatziki, dillkokt potatis och smör.
- Servings : 4
- Ready in : 150 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.