Kinesisk biffgryta sichuan style
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 500g lövbiff eller annat nötkött, skivat i tunna skivor
- 1/2 dl rapsolja
- 1 ägg, vispat
- 3 nypor flingsalt
- Vitpeppar
- 3 msk majsmjöl/ströbröd
- ------------------------
- 1/2 dl hackad färsk ingefära
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 4 salladslökar, skivade
- 1 liten morot, strimlad
- Hackade stjälkar från 1 kruka koriander, spara bladen till servering
- 2 tsk sichuanpeppar
- 1 msk sesamolja
- 1 msk rapsolja
- 150g ostronskivling, skivade
- --------------------------
- 1.5 dl vatten
- 1 msk doubanjiang
- 2 msk shaoxing (shao hsing)
- 1 msk chinkiang vinäger
- 1 tsk misopasta
- 1 msk tahini
- 2 tsk kikkomansoja
- -----------------------
- 1 pakchoi, strimlad
- ------------------------
- Färska korianderblad
- Alfagroddar
- Sesamolja till stekning
- Rapsolja till stekning
- Ris
Instructions
- Börja med att marinera köttet i olja, ägg, salt och peppar. Marinera i ca 30 minuter medan det andra förbereds.
- Blanda ihop såsen i en bunke och förbered grönsakerna i olika skålar. Det går ganska snabbt att tillaga sen.
- Blanda ner majsmjölet i det marinerade köttet.
- Hetta upp 1 msk rapsolja och 1 msk sesamolja i en stekpanna. Stek köttet hastigt. salta och peppra. Ta upp och lägg åt sidan.
- Stek ingefära, vitlök, salladslök, morot, sichuanpeppar, korianderstjälkar och ostronskivling i sesamolja och raspolja i några minuter. Salta och peppra.
- I med köttet, pak choi och såsen. Låt puttra ihop några minuter till bra konsistens.
- Servera med kokt ris, alfagroddar och korianderblad.
- Servings : 4
- Ready in : 60 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.