Kinesisk ångad fisk med ingefära och sichuanpeppar
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (3.9 /5)
- 5 ratings
Ingredients
- 1 stor filé av kolja eller annan vit fisk
- 1/2 tumme ingefära, julienne
- 2 salladslökar, skivade
- 1 dl hackad färsk koriander
- 1 vitlöksklyfta, skivad
- 1/2 tsk sichuanpepparkorn
- 3 msk rapsolja
- --------------------------
- 1.5 msk kikkomansoja
- 2 msk vatten
- 1/2 tsk sesamolja
- 1 nypa flingsalt
- 1 nypa socker
- ----------------
- Durkslag
- Aluminiumfolie
Instructions
- Lägg fisken i ett durkslag och täck med aluminiumfolie.
- Fyll en stor kastrull med ca 2 cm lättsaltat vatten.
- Koka upp vattnet och ställ durkslaget på kastrullen. Ånga fisken i ca 10 minuter. (OBS,fFisken ska inte nudda vattnet.)
- Blanda vatten, soja, sesamolja, salt och socker.
- Hetta upp olja i en stekpanna.
- Fräs ingefära, vitlök, salladslök, koriander och sichuanpeppar i ca 1 minut.
- Tillsätt vätskan och fräs vidare i ca 30 sekunder.
- Skeda upp över fisken.
- Ready in : 20 Minutes
- Course : FISK FÖRRÄTT, FISK VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, SMÅRÄTTER, VARMRÄTT
Rate this recipe
5 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.