Kyckling Mariposa
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 2 hela kycklingar
- 1 dl mjöl
- 1 tsk pimentón de la vera (går att byta ut mot rökt paprikapulver men ta lite mindre då)
- 1 msk paprikapulver
- 3 nypor flingsalt
- -------------------
- 1 gul lök, skivad
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 tumme färsk ingefära, hackad
- 1 lime, zest och saft
- 2.5 dl kycklingbuljong
- 1 burk konserverade persikor
- 5 stänk worchestershire
- 50g smör
- 1 msk vetemjöl utrört i lite vatten
- --------------------
- Ris
- 1 kruka basilika, hackad
- Limeklyftor
- Smör eller olja till stekning
Instructions
- Sätt ugnen på 175°.
- Blanda vetemjöl, pimentón, paprikapulver, och salt.
- Stycka kycklingen och lägg i en påse. Häll ner kryddblandningen och skaka runt ordentligt.
- Bryn kycklingen runt om i smör eller olja. Salta och peppra lätt.
- Lägg över kycklingen i en ugnsfast form.
- Stek gul lök i smör eller olja på låg värme i samma stekpanna i ca 5 minuter.
- I med vitlök och ingefära och stek vidare i ca 1 minut.
- Tillsätt klyftade persikor, persikojuicen, kycklingbuljong, lime och worchestershiresås. Blanda runt och koka upp.
- Häll såsen över kycklingen.
- Klutta ut lite smör över kycklingen.
- Sätt in i mitten av ugnen tills kycklingen är klar, ca 30-45 minuter.
- Häll av såsen i en kastrull. Red såsen med lite vetemjöl utrört i vatten. Smaka av.
- Häll såsen över kycklingen. Toppa med hackad basilika.
- Servera med kokt ris och limeklyftor.
- Servings : 4-6
- Ready in : 75 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.