Callalooris med kyckling och limesås
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 600g kycklinglårfilé, i bitar
- 1 anchochili
- 2 pkt bacon, i bitar
- 1 stor gul lök, hackad
- 400g romanticatomater, i kvartar
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 1/2 tumme ingefära, hackad
- 1 msk hackad färsk timjan
- 1 tsk pimentón de la vera
- 200g bladspenat
- 3 dl långkornigt ris
- 1.5 dl torrt vitt vin
- ca 1.5 liter kycklingbuljong
- 1 kruka basilika, hackad
- ---Limesås---
- 3 dl gräddfil
- Zest från 1 lime
- Saft från 1/2 lime
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- Salt
- Svartpeppar
Instructions
- Blanda ihop ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå till sig i kylen.
- Lägg anchochilin i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och låt puttra i 10 minuter. Kärna ur chilin och ta bort stjälken. Hacka chilin fint.
- Stek kycklingen i smör eller olja i en gryta så att den får färg. Salt och peppra. Ta upp och lägg åt sidan.
- Stek lök och bacon i grytan på låg värme i ca 5 minuter.
- I med vitlök, tomat, anchochili, ingefära, timjan och pimenton. Salta och peppra. Stek vidare i några minuter.
- Tillsätt bladspenaten och blanda runt. Stek vidare någon minuter till spenaten har minskat i storlek.
- I med riset och stek vidare någon minut tills riset börjar bli lite glansigt.
- I med vin och lått puttra in någon minut.
- Späd med buljong efterhand tills riset är klart.
- I med kycklingen igen och puttra tills kycklingen är klar och konsistensen känns rätt. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ner basilikan och servera med limesåsen.
- Servings : 4-6
- Ready in : 60 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.