Mongolisk flankstek
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 500g flankstek eller annat nötkött
- 1/2 dl maizena
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 1/2 tumme ingefära, grovt riven
- 1 dl kikkomansoja
- 1 dl vatten
- 1/2 dl råsocker
- 4 salladslökar, i bitar om ca 3 cm
Instructions
- Skär köttet i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg i en påse.
- Strö över maizena och skaka runt så att det täcker alla bitarna. Låt stå ca 20 minuter.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet i omgångar, ett lager i taget, så att det får en krispig yta. Salta lätt.
- Blanda ihop soja, vatten och socker i en bunke.
- Stek vitlök, ingefära och salladslök i olja i ca 1 minut.
- I med köttet och stek vidare ca 30 sekunder.
- Häll på såsen och puttra ihop i ca 1 minut så att såsen tjocknar lite.
- Ready in : 40 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.