Pho
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 500 g Märgben
- 1.5 kg köttben från nöt
- 3 stjärnanis
- 4 nejlikor
- 1 kanelstång
- 2 tummar ingefära, bankade
- -------------------------
- 3 citrongräs, bankade
- 0,5 tsk fänkålsfrön
- Hackade stjälkar från 1 kruka koriander. (Spara bladen till servering)
- 0.5 dl kikkomansoja
- 2 tsk fisksås
- ---Inlagd vitlök---
- 4 vitlöksklyftor, hackade
- 1 tsk vinäger
- 1 tsk socker
- ---------------------
- 600g flankstek eller liknande
- Groddar
- Pak choy
- Färska korianderblad
- Färska myntablad
- Limeklyftor
- Salladslök, skivad
- Chili, skivad
- Risnudlar
Instructions
- Buljong: Sätt ugnen på 175°.
- Banka till ingefäran med något tungt så att det spricker och blir lite plattare.
- Fördela nötben, märgben, ingefära, stjärnanis, kanelstång och nejlikor på en plåt. Sätt in i ugnen i 2 timmar.
- Lägg över i en kastrull och tillsätt 3,5 liter vatten.
- Rosta fänkålsfröna lite lätt i en torr stekpanna.
- I med fänkålsfrön, citrongräs, korianderstjälkar, soja och fisksås.
- Puttra i ca 2-2.5 timmar tills buljongen fått en djup fin smak. Skumma av under kokningen.
- Sila och smaka av med salt eller fisksås.
- Inlagd vitlök: Hacka vitlöksklyftor och lägg i en liten skål. Slå över kokande vatten eller lite av buljongkoket. Smaka av med socker och vinäger. Låt stå en stund eller under tiden buljongen kokar.
- Kött: Stek köttet rare. Salta och peppra. Skiva tunt. Köttet kommer att tillagas i buljongen,
- Servering: Lägg kokta nudlar i en djup tallrik. Fördela köttet över nudlarna så att det täcks av buljongen när den hälls på.,
- Fördela tex pak choy, böngroddar, salladslök, koriander, mynta, chili, inlagd vitlök och limeklyftor i tallriken.
- Slå över den heta buljongen.
- Servings : 4
- Ready in : 270 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.