Thaisoppa med ingefära, citrongräs och lime
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 13 ratings
Ingredients
- ---Buljong---
- 400 ml kokosmjölk
- 7 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
- 2 röd chili utan kärnor, skivad på längden
- 2-3 citrongräs, bankade och skivade
- 1 tumme färsk ingefära, skalad och skivad
- 2 kanelstång
- 1 stjärnanis
- 1/2 lime saften
- 1 tsk fisksås (kan uteslutas och ersättas med lite extra salt)
- 1 1/2 tsk socker
- -----------------------
- 1 gul lök, skivad
- 8 champinjoner, delade i kvartar
- 75 g sugarsnaps, delade på längden
- 500 g räkor med skal (kan uteslutas eller ersättas med kyckling eller fläsk)
- ca 0,5 - 1 dl sesamolja
- flingsalt
- vitpeppar
- äggnudlar eller risnudlar
- 1 näve färsk koriander per portion
- 1 näve färsk basilika per portion
- 1 näve alfagroddar per portion
Instructions
- Koka upp kokosmjölk och buljong.
- I med chili, citrongräs, ingefära, kanelstång och stjärnanis. Koka 10-12 min. Sila
- Smaka av med limesaft, socker och fisksås.
- Skala räkor.
- Stek lök och champinjoner i sesamolja. Om du använder kyckling eller fläsk stek det tillsammans med lök och svamp. Tillsätt sesamolja lite i taget under stekningen tills allt är klart och har lagom smak av sesam. Krävs mer än vad man tror. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner sugar snaps.
- Tillaga nudlar enligt anvisning.
- Lägg nudlar i en djup tallrik. På med lökfräset, ev. räkor, alfagroddar, färsk koriander och färsk basilika. Häll på den varma buljongen. Servera.
- Servings : 3 (varmrätt)
- Ready in : 60 Minutes
- Course : FÅGEL FÖRRÄTT, FÅGEL VARMRÄTT, KÖTT FÖRRÄTT, KÖTT VARMRÄTT, SKALDJUR FÖRRÄTT, SKALDJUR VARMRÄTT, VEGETARISKT FÖRRÄTT, VEGETARISKT VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, FÖRRÄTT, KÖTT, SKALDJUR, VARMRÄTT, VEGETARISKT
Rate this recipe
13 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.