Svartsjötoast
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
-
- Yield
- 16 snittar
Recipe Rating
- (4.8 /5)
- 8 ratings
Ingredients
- 8 toastbröd
- 4 ägg
- 1 kruka dill, hackad
- 50 g smör
- 100g smetana
- 1/2 rödlök, hackad
- Svartpeppar
- Rapsolja
- Tångrom eller löjrom
Instructions
- Sätt ugnen på 75°
- Separera äggulorna från vitorna. Lägg äggulorna i en ugnsfast form. Fyll på med rapsolja så att det täcker. Kör äggulorna mitt i ugnen i ca 30-60min. De ska vara mjuka och krämiga.
- Ta upp äggulorna ur oljan och låt rinna av. Dela varje äggula i fyra delar.
- Bryn smör i en kastrull.
- Rosta brödet i ugn eller en brödrost. Skär bort kanterna och dela brödet på mitten.
- Bred varje liten toast med smör eller bregott och doppa kanterna på toasten i det brynta smöret.
- Lägg en bit ägg, en klick smetana och en klick rom på varje toast.
- Toppa med hackad rödlök, hackad dill, och nymalen svartpeppar.
- Ready in : 75 Minutes
- Course : FISK FÖRRÄTT, SKALDJUR FÖRRÄTT, VEGETARISKT FÖRRÄTT
- Recipe Type : FISK, FÖRRÄTT, SKALDJUR, SMÅRÄTTER, VEGETARISKT
Rate this recipe
8 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.