Ankbröst med röd vinbärsås, edamamebönor och potatismos
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---Ankbröst---
- 700g ankbröst
- Flingsalt
- VItpeppar
- ---Vinbärssås---
- 40g morot, finhackad
- 1 banaschalotten, finhackad
- Ankfett från stekning
- 2 msk råsocker
- 125g röda vinbär
- 0,75dl vatten
- 1,5dl torrt vitt vin
- Ankfett från tillagning i ugn
- Mjöl och vatten eller brun majsena till redning
- ---Potatismos---
- 900g potatis
- 100g smör
- ca 2,5 dl mjölk
- Flingsalt
- Vitpeppar
- Muskotnöt
- ---Bönor---
- 100g edamamebönor
- Vatten
- Flingsalt
Instructions
- Sätt ugnen på 150°.
- Skär snitt i ankfettet som ett rutmönster.
- Lägg ner ankan med fettsidan ner i torr het stekpanna.
- Brassa på medelvärme till ankfettet är gyllenbrunt, ca 5min. Vänd och stek 5 min till.
- Lägg över ankbröstet i en ugnsfast form. Spara ankfettet. In i mitten av ugnen till ankbröstet har en innertemperatur på 60°, ca 20 minuter. Ta ut och låt vila fritt i 10 minuter. Spara fettet. Skär upp ankan i skivor till servering.
- ---Sås---
- Lägg fettet från stekningen i en kastrull. Stek lök och morot på medel till låg värme i 5 minuter. salta och peppra.
- I med socker och 1 dl vinbär. Brassa ca 3 minuter,
- I med vin och vatten. Puttra i ca 4 minuter.
- Sila såsen genom finmaskig sil. I med fettet från att ankan gick i ugnen. Red såsen och lägg i resten av vinbären.
- ---Potatismos---
- Skala och skär potatisen i bitar. Koka ca 20-25 minuter,
- Häll av vattnet och stäng av eller sänk plattan. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt ånga av.
- Pressa potatisen i potatispress och blanda i smör och mjölk.
- Om det blir för mycket mjölk, ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt puttra ihop på låg värme under konstant omrörning. Smaka av med salt och peppar.
- ---Edamamebönor---
- Lägg edamamebönor i en kastrull med lättsaltat vatten. Koka upp och häll av vattnet. Spritsa ut ärtorna. Strö över lite flingsalt.
- Servings : 4
- Ready in : 60 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, SÅSER, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.