Ångad lax med brynt smörsås, bakade morötter och pressad potatis
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 600g laxfilé
- 900g potatis
- -------------------
- 4 morötter, i stavar
- 1/2 rödlök, skivad
- 1 knippe dill, hackad
- Rivet skal av 1 citron
- 3 nypor flingsalt
- svartpeppar
- 25g smör
- alufolie
- --------------------
- 100g smör
- 1,5 dl grädde
- 1,5 dl creme fraiche
- citron
- salt
- vitpeppar
- ----------------
- ärtskott
Instructions
- Bryn smöret. I med creme fraiche och grädde.
- Låt det precis börja koka och ta av det från plattan.
- smaka av med salt, peppar och citronsaft.
- Mixa med mixerstav.
- Sätt ugnen på 200°
- Lägg morot och lök på aluminiumfolie.
- På med hackad dill och citronzest. Salta och peppra. Klutta ut smöret.
- Vik ihop till ett paket och kör i ugnen ca 25-30 min.
- Skala potatisen och skär den i bitar.
- Lägg laxen i ett durkslag och täck med aluminiumfolie.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten. När det är ca 12 minuter kvar sätt durkslaget på kastrullen och ånga laxen. Se till så att det är lagom med vatten i kastrullen så att laxen ångas och inte kokas.
- När laxen är klar ta bort den från kastrullen och dra av skinnet.
- Häll av potatisen och pressa i potatispress.
- Servera med kokta edamamebönor och ärtskott.
- Servings : 4
- Ready in : 60 Minutes
- Course : FISK VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, SÅSER, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.