Friterad kolja med Cremoli
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 500g filé av kolja, i bitar
- 400g vetemjöl, ställ det i frysen 15 minuter innan fritering
- 3 tsk bakpulver
- 5 dl kall ramlösa
- 1/2 dl kallt vatten
- 1 liter rapsolja till fritering
- Citron- och limeklyftor till servering
- ---Cremoli---
- Ca 2dl hemmagjord majonäs
- 2dl creme fraiche
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1/2 dl gräslök, hackad
- Svartpeppar
- Flingsalt
Instructions
- Blanda majonäs och creme fraiche.
- Tillsätt pressade vitlöksklyftor och gräslök. Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ in i kylen så länge.
- Blanda alla ingredienser till smeten.
- Hetta upp olja till 185°. Doppa fisken i smeten och fritera i ca 5 minuter tills de har fått fin färg.
- Servera med citron- och limeklyftor.
- Servings : 4
- Ready in : 25 Minutes
- Course : FISK FÖRRÄTT
- Recipe Type : FISK, FÖRRÄTT, SMÅRÄTTER
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.