Grillad entrecote med devil steak sauce, vitlöksmör och rostade tomater
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 4 skivor entrecote
- ---Devil steak sauce---
- 4 msk hallonsylt
- 4 msk råsocker
- 4 msk worchestershiresås
- 4 msk passerade tomater
- 4 msk sherryvinäger
- 5-10 droppar tabasco
- Flingsalt
- Svartpeppar
- ---Vitlökssmör---
- 150g smör
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 0.75 dl persilja, hackad
- Flingsalt
- Svartpeppar
- Plastfolie
- ---Rostade tomater---
- 400g romanticatomater
- Flingsalt
- Olivolja
- ---Råstekt potatis---
- 900g potatis, i bitar om ca 3cm
- Rapsolja
- Flingsalt
- ---------------------
- Majskolv
- Solrosskott
Instructions
- ---Tomater---
- Sätt ugnen på 125°
- Halvera tomaterna och lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och strö över lite flingsalt.
- Sätt in i ugnen i ca 2-3h.
- Ta ut och låt svalna lite men servera varma.
- ---Vitlökssmör---
- Blanda ihop smör, vitlök och persilja. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.
- Lägg i plastfolie och forma till en liten rulle. Lägg in rullen frysen medan du gör det andra. Ta ut och skiva till servering.
- ---Devil staek sauce---
- Lägg alla ingredienserna i en kastrull.
- Koka upp och låt puttra på svag värme ca 10 minuter eller tills såsen börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar.
- Häll upp i en skål och låt svalna. Serveras ljummen eller kall.
- ---Potatis---
- När det är ca 40 minuter kvar så kan man sätta på potatisen.
- Häll ca 1 dl olja i en stekpanna eller två. I med potatisen och låt steka/fritera i olja på låg värme i ca 30 minuter. Skaka runt potatisen med jämna mellanrum. Häll av när potatisen den är riktigt krispig. Salta med flingsalt.
- ------------------------------
- Grilla kött och majskolvar.
- Strö över lite solrosskott. Servera
- Servings : 4
- Ready in : 200 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.