Chermoularäkor med awookasallad, kokossås och harissamajonnäs
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 600g råa kungsräkor med skal
- 1 schalottenlök, hackad
- 2 msk koriander, hackad
- 2 msk persilja, hackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 msk kumminfrön, mortlade
- 3 tsk paprikapulver
- 2 tsk gurkmeja
- 1dl rapsolja
- Flingsalt
- ---Kokossås---
- 2.5 dl coconut cream
- 2 msk schalottenlök, hackad
- 1 liten vitlöksklyfta, pressad
- 2 msk gräslök, hackad
- 1 msk persilja, hackad
- 1.5 msk basilika, hackad
- 1.5 msk dill, hackad
- 1 msk saft från citron
- Flingsalt
- Svartpeppar
- ---Harissamajonnäs---
- 2.5 dl hemmagjord majonäs
- 1.5 tsk harissa
- ---Awookasallad---
- 2 avokado, i bitar
- 2 mango, i bitar
- Fruktkött från 1 apelsin, i bitar
- 2msk kokosnötkött, rivet
- 1.25 dl persilja, hackad
- 0.5 dl jordnötsolja
- 0.5 dl saft från lime
- Flingsalt
- Svartpeppar
Instructions
- Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg i räkorna och låt marinera i minst 30min.
- Blanda ihop såserna och salladen. Låt stå i kylen ca 30 min.
- Stek räkorna med marinaden i en stekpanna i några minuter.
- Servera med salladen och såserna. Skeda över någon tsk marinad över räkorna på varje tallrik.
- Servings : 6
- Ready in : 30 Minutes
- Course : SKALDJUR FÖRRÄTT
- Recipe Type : FÖRRÄTT, SÅSER, SKALDJUR
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.