Pasta Carbonara med bacon och ärtor
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 2 ratings
Ingredients
- 500g spaghetti
- 2 pkt bacon, i små bitar
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 3 dl gröna ärtor
- 50g smör
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 ägg
- 3 dl grädde
- ca 4 dl riven pecorino
- Flingsalt
- Svartpeppar
- Vitpeppar
Instructions
- Koka spaghetti enligt anvisning.
- Stek bacon i ca 4 minuter på medelvärme. I med den hackade vitlöksklyftan. Sänk till låg värme och stek i ca 3 minuter till.
- Lägg i ärtorna och låt dem bli varma.
- Blanda ner baconblandingen i pastan. I med smör, pressade vitlöksklyftor, ägg, grädde och pecorino. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp på en tallrik. Strö över lite pecorino och dra några varv med svartpepparkvarnen.
- Servings : 4
- Ready in : 40 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.