Pasta Vongole
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 röd chili, finhackad
- 6 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk persiljestjälkar, finhackade
- 400g romanticatomater, halverade
- zest från 1 citron
- 1.5 dl vitt vin
- 3 msk olja
- -------------------------
- 1 kg vongole eller hjärtmusslor
- 3 msk olja
- 3 schalottenlökar, hackade
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 2.5 dl vitt vin
- --------------------------
- 75g smör
- 3 dl bladpersilja, hackad
- 500g linguine
- Salt
- Svartpeppar
Instructions
- Tvätta musslorna och se till att skalen är stängda. Om de inte stänger sig när man knäpper på skalet, lukta på dem. Luktar de skräp.. släng dem. Luktar de bra så kan man chansa om man vill :)
- I med olja i en kastrull. Brassa chili, vitlök och persiljekvistar på medelvärme i några minuter, utan att de tar färg.
- I med tomater, citronzest och vin. Låt puttra ihop en stund, ca 5-10 min.
- Medan tomaterna puttrar hetta upp olja i en annan kastrull eller stekpanna med lock. I med vitlök och schalottenlök. Låt steka några minuter utan att de tar färg.
- Häll på vinet och låt det börja puttra. Häll i musslorna och puttra ca 5 minuter tills alla skalen öppnat sig. Ställ av från plattan.
- Häll av spadet ner i tomatsåsen och låt den puttra ihop till skön konsistens.
- I med smör och persilja. Smaka av med salt och peppar. I med musslorna och låt bli varmt.
- Blanda ihop med linguinen.
- Servings : 4
- Ready in : 60 Minutes
- Course : SKALDJUR VARMRÄTT
- Recipe Type : SKALDJUR, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.