Rostad kyckling i ugn med jordärtskocksgratäng och skysås
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 8st potatisar, skalade och skivade
- 8st jordärtskockor, skalade och skivade
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 3 dl vispgrädde
- Salt
- Peppar
- Rapsolja
- ---------------
- 1.2kg hel kyckling
- Färsk dragon, några kvistar
- 1/2 citron
- 1 gul lök, delad i 4
- 2 morötter, skalade och delade på längden
- Salt
- Vitpeppar
- Svartpeppar
- -------------------
- 1.5 dl grädde
- Ca 1 msk vetemjöl utrört i lite vatten
- Salt
- Vitpeppar
Instructions
- Sätt ugnen på 200°.
- Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Pressa saften av 1/2 citron över kycklingen. Tryck in citronhalvan i kycklingen tillsammans med lökklyftor, morötter och dragon.
- Salta och peppra kycklingen och pensla sedan med rapsolja.
- Ställ in den i ugnen ca 1h tills kycklingen är klar.
- Jordärtkocksgratäng: varva potatisar och jordärtkockor i en ugnsfast form. Salta och peppra.
- Pressa en vitlöksklyfta och sprid ut i formen. Häll över grädden. Sätt in i ugnen när det är ca 40 minuter kvar. Den är klar på ca 30min.
- Häll av skyn från kycklingen i en kastrull. Häll i ca 1.5 dl grädde. Låt puttra ca 5 minuter på svag värme. Red såsen med vetemjölet.
- Servera med morötterna och löken.
- Servings : 2-3
- Ready in : 75 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.