Stekt kolja med chorizo, örtsås och potatispuré
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 500g filé av kolja eller annan vit fisk
- 1 dl vetemjöl
- ---Chorizobrass---
- 100g färsk chorizo, delad och skivad
- 1 schalottenlök, skivad
- 3/4 dl rapsolja
- 1dl persilja, hackad
- ---Örtsås---
- 2 msk hemmagjord majonäs
- 2dl creme fraiche
- 1 kruka dill, hackad
- 1/2 dl gräslök, hackad
- Zest av 1 citron
- Salt
- Svartpeppar
- ---Potatispuré---
- 1 kg fast potatis, skalad och i bitar
- 2.5 dl mjölk
- 100g smör
- Salt
- Svartpeppar
- Vitpeppar
- ------------------
- Ärtskott
Instructions
- Örtsås: Blanda alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen.
- Potatispuré: Koka potatisen i ca 20 minuter. Häll av vattnet, ställ kastrullen på plattan igen på låg temperatur och låt ånga av.
- Pressa potatisen i potatispress.
- Blanda i mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar. Om det är för mycket mjölk ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt puttra på svag värme under konstant omrörning tills den har rätt konsistens.
- Chorizo: Brassa chorizo och schalottenlök i olja tills oljan har fått skön färg och smak. Blanda i persiljan.
- Kolja: Vänd koljan i vetemjöl och stek i smör i några minuter på varje sida. Salta och peppra.
- Servera. Toppa med lite ärtskott.
- Servings : 4
- Ready in : 60 Minutes
- Course : FISK VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.