Koofteh
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 500g nötfärs
- 1 gul lök, grovt riven
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 tsk gurkmeja
- 1 kruka dragon, hackad
- 1/2 dl persilja, hackad
- 1/2 dl koriander, hackad
- 1/2 dl gräslök, hackad
- Salt
- Peppar
- 1 ägg
- -----------------------
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlökklyftor, hackade
- 50g smör
- 1/2 krm kummin, mortlad
- 1/2 krm kardemumma
- 1/2 krm kanel
- 1/2 krm finriven muskotnöt
- 1 tsk gurkmeja
- 1/2 dl gräslök, hackad
- 1/2 dl persilja, hackad
- 1/2 dl koriander, hackad
- 400g krossade tomater
- 2dl vatten
- 1 pkt saffran
- -------------------
- 3dl ris
- 1 dl dill, hackad
- 1/2 dl gräslök, hackad
- 1/2 dl persilja, hackad
Instructions
- Koka upp 2dl vatten och 1 paket saffran. ta från plattan och täck med lock. Låt stå i minst 30 minuter.
- Blanda ihop alla ingredienser till bullarna. Brassa yta i smör. Ställ åt sidan.
- Stek lök och vitlök i 50g smör på låg värme i ca 5 minuter.
- I med alla kryddorna och stek någon minut till.
- I med saffransvatten, krossade tomater och köttbullar. Puttra på låg värme ca 20-25 minuter.
- Koka riset enligt anvisning. Blanda med de färska kryddorna. Servera.
- Servings : 4
- Ready in : 45 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.