Vegetarisk pho
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 gul lök, klyftad
- 4 vitlöksklyftor, krossade
- 1 stor tumme färsk ingefära, skalad och skivad
- 1 kanelstång
- 1 stjärnanis
- 2 nejlikor
- 2 morötter, skivade
- 1 liter hemmagjord grönsaksbuljong
- 1 röd chili, urkärnad och hackad
- 100g små champinjoner, hela eller i klyftor
- 125g bok choy, skivad
- ---Hoisinsås---
- 2 msk jordnötssmör
- 2 msk kinesisk soja
- 1 msk råsocker
- 2 tsk sesamolja
- 2 tsk risvinäger
- 5 droppar tabasco
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- Svartpeppar
- --------------------
- Udonnudlar
- Limeklyftor
- Salladslök, skivad
- Böngroddar
- Solrosskott
- Färsk koriander
- Thaibasilika
Instructions
- Brassa lök, vitlök, morötter, ingefära, kanelstång, nejlikor och stjärnanis på hög temperatur i ca 4 minuter, tills de börjar få lite färg.
- På med grönsaksbuljong och puttra under lock i ca 30 minuter.
- Lägg i chili, bok choy och champinjoner. Koka upp och tag av från plattan. Låt stå ca 5 minuter.
- Blanda alla ingredienser till hoisinsåsen.
- Servera med udonnudlar, salladslök, böngroddar, solrosskott, koriander, thaibasilika, limeklyftor och hoisinsås.
- Servings : 3
- Ready in : 50 Minutes
- Course : VEGETARISKT VARMRÄTT
- Recipe Type : VARMRÄTT, VEGETARISKT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.