Soppgryta med albóndigas
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 300g riktigt bra färsk chorizo
- 300g nötfärs
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 50g morot, finhackad
- 1 kruka koriander, hackad (både blad och stjälkar)
- 1 tsk kummin, mortlad
- 1,25dl okokt långkornigt ris
- 1 ägg
- Salt
- Svartpeppar
- Vitpeppar
- -------------------
- 1 gul lök, hackad
- 1 torkad poblano chili, ca 10g, hackad
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 400g romanticatomater, halverade
- 1 tsk kummin, mortlad
- 1 tsk korianderfrön, mortlade
- 1 tsk torkad oregano
- 1 kruka koriander, hackad (både blad och stjälkar)
- 2 liter riktigt god kycklingbuljong
- 300g zuchini, i bitar
- ---------------------------
- Kokt långkornigt ris
- Limeklyftor
- Skivad salladslök
- Färsk koriander
- Gräddfil
Instructions
- Ta bort skinnet från chorizon och blanda köttet med nötfärs, morot, vitlök, koriander, kummin, ris och ägg. Salta och peppra.
- Forma till köttbullar och bryn dem runt om i olivolja. Ställ åt sidan.
- Stek lök och poblano i olivolja och smör i några minuter på låg värme. Tillsätt vitlök och stek i 1 minut till.
- I med tomater, kummin, korianderfrön, oregano och färsk koriander. Stek i ca 5 minuter tills tomater börjat vätska sig.
- Tillsätt kycklingbuljong och köttbullarna. Låt puttra i ca 35 minuter. När det är ca 10 minuter kvar släng i zuchinin. Smaka av med salt.
- Servera med kokt ris, limeklyftor, salladslök, färsk koriander och en klick gräddfil.
- Servings : 6
- Ready in : 60 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.