Kycklingchowder
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1.5kg kycklingklubbor
- 1 gul lök, hackad
- 10 timjankvistar
- 2 lagerblad
- 4 vitlöksklyftor, hackade
- 1 liter riktigt god kycklingbuljong
- 600g potatis, i bitar
- 280g majs
- 3 dl grädde
- 5 dl mjölk
- 100g smör + smör till stekning
- 2 msk vetemjöl
- Citronklyftor till servering
Instructions
- Bryn kycklingen i smör runt om några minuter. Lägg kycklingen åt sidan.
- I med 50g smör, gul lök, timjan och lagerblad och stek på låg värme i ca 5 minuter. I med vitlök och stek någon minut till. Krydda med salt och vitpeppar.
- I med kycklingen och buljongen. Låt puttra ca 20 minuter utan lock.
- Ta upp och rensa kycklingen. Ta bort eventuella skinnbitar från soppan.
- Ta bort timjankvistarna.
- I med kycklingköttet igen. Tillsätt majs, potatis, grädde och mjölk. Låt puttra till potatisen är klar, ca 15 minuter.
- Blanda 50g smör med vetemjölet. Rör ner blandningen, lite i taget, i den puttrande soppan. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med citronklyftor och några varv på svartpepparkvarnen.
- Servings : 6
- Ready in : 75 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.