Djävulskyckling med epazote
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 1 rating
Ingredients
- 8 kycklinglår
- 3 torkade guajillochili
- 1 torkad cascabelchili
- 1 torkad poblanochili
- 1 tsk kumminfrön, mortlade
- 1 tsk svartpepparkorn, mortlade
- 1 gul lök, hackad
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 1 kruka koriander
- 1 kruka epazote, hackad
- 1 dl oregano, hackad
- 2 lagerblad
- 400g romanticatomater, delade i kvartar
- zest från 1 lime
- 1 liter hemmagjord eller riktigt god kycklingbuljong
- Långkornigt ris
- Smetana
Instructions
- Skär bort stjälken på chilifrukterna och rensa bort kärnorna.
- Lägg dem i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker.
- Puttra chilin i ca 10 minuter. Häll av vattnet och hacka chilifrukterna.
- Bryn kycklingen i en gryta i smör i omgångar. Lägg åt sidan.
- I samma gryta: Stek den gula löken i ca 5 minuter på låg värme. I med vitlöken och stek i ca 1 minut till. Salta och peppra med vitpeppar.
- I med chili, kummin, svartpepparkorn, lagerblad, tomater, limezest, 1 dl hackad oregano, 1 dl hackad epazote, hackade stjälkar från krukan med koriander. Spara bladen till servering.
- Brassa på låg värme i några minuter tills tomaterna börjar vätska sig. I med kycklingen igen och häll på buljongen.
- Koka upp och låt gryta puttra på låg värme i ca 1 timme. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med ris och en klick smetana. Toppa med hackade korianderblad och hackad epazote.
- Servings : 4
- Ready in : 90 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.