Vegetarisk po-boy med friterad ostronskivling
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (4.8 /5)
- 2 ratings
Ingredients
- 200g ostronskivling
- 3 ägg
- 1 dl mjöl
- Panko
- ---Dijonsås---
- 1 äggula
- 2-2.5 dl rapsolja
- 3 tsk vitvinsvinäger
- 2 tsk pressad citron
- 1 tsk dijonsenap
- Vitpeppar
- Flingsalt
- 2 dl creme fraiche
- 2 msk dijonsenap
- -------------------------
- Romansallad
- Romanticatomater, skivade
- Rödlök, tunt skivad
- Ost
- Färsk pepparrot, riven
- Krasse
- Inlagd gurka
- Smör
- Baguette
- Rapsolja till fritering
Instructions
- Dijonsås: Lägg äggula, 1 tsk vitvinsvinäger och en liten dutt rapsolja i en bunke. Vispa luftigt.
- Vispa ner oljan i ägget. I början väldigt lite i taget, sen i en tunn stråle till lagom konsistens.
- Smaka av med mer vitvinsvinäger, dijon, pressad citron, salt och vitpeppar.
- I med creme friache. Smaka av med dijonsenap, salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200°.
- Värm upp olja till 180°.
- Vänd ostronskivlingen i mjöl, ägg och sedan panko.
- Fritera några minuter i oljan tills de är gyllenbruna.
- Bred med smör och lägg några skivor ost i baguetten. Sätt in i ugnen tills osten smält.
- Lägg i romansallad, tomat, lök, inlagd gurka, ostronskivling, dijondressing, riven pepparrot och krasse.
- Servings : 4
- Ready in : 40 Minutes
- Course : VEGETARISKT VARMRÄTT
- Recipe Type : VARMRÄTT, VEGETARISKT
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.