Grillad hängmörad högrev med cheddarsås, bbq-sås och råstekt pommes frites
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---BBQ-sås---
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 bananschalottenlök, riven
- 1 torkad poblanochili, urkärnad och hackad
- 5 dl ketchup
- 2.5 dl vatten
- 1.25 dl äppelcidervinäger
- 5 msk råsocker
- 5 msk honung
- 1/2 msk colemans senapspulver
- 1/2 msk nymald svartpeppar
- 1 msk worchestershiresås
- 1 msk pressad citron
- 2 nypor flingssalt
- 1 msk rapsolja
- ---Cheddarsås---
- 25g smör
- 1 msk vetemjöl
- 2.5dl mjölk
- Ca 4-5dl riven cheddar
- Salt
- -----------------------------
- 800g hängmörad högrev i tjocka skivor
- Fast potatis
- Grönsallad
Instructions
- BBQ-sås: Brassa löken i rapsolja i några minuter. I med resten av ingredienserna och puttra i ca 1h 15 minuter.
- Cheddarsås: Smält smöret. Rör ut mjölet i smöret.
- Vispa ner mjölken, lite i taget. Vispa på låg värme tills det börjar tjockna. Rör ner osten. Låt inte såsen koka när osten väl är i , då kan den skära sig. Smaka eventuellt av med salt.
- Kött: Grilla köttet till innertemperatur 58°. Låt vila i några minuter.
- Potatis: Stek potatis i rapsolja i en stekpanna på låg värme tills den är klar, ca 30 minuter. När den är klar, häll på mer rapsolja så att täcker botten. Fritera potatisen runt om i några minuter tills den är krispig.
- Häll av i durkslag och salta med flingsalt.
- Servera med en grönsallad.
- Servings : 4
- Ready in : 100 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.