Salvia och rosmarinkyckling med blomkålsris
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1kg kycklinglårfilé med ben
- 50g smör
- 1 gul lök, skivad
- 3 rosmarinkvistar
- 1 kruka salvia, hackad
- Zest av 1 citron
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 dl vitt vin
- 3 dl grädde
- 1-2 msk pressad citron
- 75g sugarsnaps, skivade på längden
- Salt
- Vitpeppar
- 500g blomkål, grovt riven
Instructions
- Bryn kycklingen runt om i smör. Salta och peppra.
- Ta upp kycklingen och lägg åt sidan.
- Stek gul lök i samma panna på låg värma ca 5 minuter. Salta och peppra.
- I med 2st rosmarinkvistar, salvia, vitlök, citronzest och kyckling. Stek vidare i ca 2 minuter.
- Häll på vinet och låt puttra in i ca 5 minuter.
- I med den sista rosmarinkvisten och häll på grädden.
- Låt puttra under lock i ca 35-45 minuter. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
- I med sugar snapsen och låt dem bli varma.
- Blomkålsris: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. I med blomkålen och koka 2 minuter. Häll av och servera med kycklingen.
- Servings : 4
- Ready in : 70 Minutes
- Course : FÅGEL FÖRRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.