Sillburk
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---Kryddsill---
- 200-400g inläggningssill, i bitar
- 6 dl vatten
- 4 dl socker
- 2 dl ättikssprit (12°)
- 1 rödlök, skivad
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1 tsk kumminfrön
- 1 tsk svartpepparkorn
- 10 kryddpepparkorn
- ---Sillburk---
- 6 st potatisar
- 6-12 sillbitar, tärnade
- 1 st purjolök, skivad
- 1 schalottenlök, skivad
- 1 kruka dill, hackad
- 6 msk gräddfil
- 150g smör
Instructions
- Kryddsill: Lägg alla ingredienserna till lagen i en kastrull. Koka upp och låt svalna.
- När lagen har kallnat lägg i sillen. Låt stå i 24h.
- Sillburk: Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i purjolöken och låt koka i ca 2 minuter. Kyl i isvatten. Lått rinna av på papper.
- Skala och koka potatis. Tärna potatisen.
- Lägg schalottenlök och dill i kallt vatten i ca 15 minuter. Sila.
- Bryn smöret.
- Varva potatis, purjolök, sillbitar, gräddfil, schalottenlök och dill i en burk eller ett glas. Skeda över lite brynt smör. Servera i glasburk eller glasskål.
- Servings : 6
- Ready in : 1500 Minutes
- Course : FISK FÖRRÄTT
- Recipe Type : FISK, FÖRRÄTT, SMÅRÄTTER
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.