Grillad karré med dubbelbakad bearnaisebakpotatis, bacon och skirat smör
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 8 bakpotatisar
- 5-8 krukor dragon, hackade
- 100g smör
- 2 schalottenlökar, hackade
- 4 msk äppelcidevinäger
- 1 dl mjölk
- 4 dl goudaost, grovt riven
- ----------------------------
- 8 skivor riktigt god karré
- 2 pkt bacon , skivade
- 8-16 knipplökar
- 250g smör
- 1 dl gräslök, hackad
- Salt
- Peppar
Instructions
- Sätt ugnen på 225°. Baka potatisen i ca 75 minuter.
- Gröp ur potatisen pressa med potatispress. Blanda i en bunke med dragon, 100g smör, schalottenlök, vinäger, mjölk och ost. Smaka av med salt och peppar.
- Fyll potatisskalen igen med moset. Sätt in i ugnen på 200° i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på grill eller sätt på fläkten i ca 10 minuter tills potatisen fått fin färg.
- Stek baconet knaprigt. Låt rinna av på papper.
- Skira smöret.
- Grilla löken och karrén.
- Klipp över lite gräslök på potatisen. Servera med löken och karrén. Toppa med bacon och skeda över några msk skirat smör.
- Servings : 8
- Ready in : 130 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.