Kokospannacotta med romkaramellsås och grillad ananas
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 2 ratings
Ingredients
- ---Pannacotta---
- 1.5 dl grädde
- 2.5 dl extra creamy kokosmjölk
- 0.5 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk pressad lime
- 2 gelatinblad
- ---Romkaramell---
- 100g smör
- 1.5 dl råsocker
- 1.5 dl mörk rom
- 1 ananas
- Kanel
Instructions
- Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Blanda kokosmjölk, grädde, socker, vaniljsocker och lime i en kastrull. Koka upp och ställ av från plattan.
- Ta upp gelatinbladen och lägg i kastrullen. Blanda runt ordentligt.
- Häll upp i formar och ställ in i kylen i ca 6 timmar.
- Romkaramellsås: Skär av ändarna på ananasen och skala den. Dela ananasen på mitten och skär ut klyftor. Skär bort stammen från klyftorna.
- Pudra kanel över ananasen. Grilla den i lite rapsolja i en grillpanna några minuter på varje sida. Ställ åt sidan.
- Lägg socker och smör i en stekpanna. Smält på medeltemperatur under omrörning. Fortsätt att röra tills det börjar bli lite mörkare färg, ca 6 minuter.
- Stäng av plattan och häll i rommen. Fortsätt att röra tills sockerblandningen har lösts sig i rommen.
- Sätt på plattan igen och fortsätt att röra tills du får en lite tjockare konsistens.
- Lägg i ananasen och blanda runt. Puttra vidare i ca 2 minuter.
- Stjälp upp pannacottan i djupa tallrikar. Lägg på ananasen och häll över karamellsås.
- Servings : 4
- Ready in : 380 Minutes
- Recipe Type : SÖTSAKER
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.