Bang bang surf & turf curry
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---Jordnötsås---
- 1 dl creamy jordnötssmör
- 5 msk vatten
- 1 msk socker
- 1 msk kinesisk soja
- 1 tsk risvinäger
- 1 tsk pressad lime
- ---Curry---
- 3 vitlöksklyftor, krossade och hackade
- 2 bananschalottenlök, skivade
- 1 röd chili, urkärnad och hackad
- 1 msk riven ingefära
- 1 tsk korianderfrön, mortlade
- 1 tsk kumminfrön, mortlade
- 5 kryddpepparkorn, mortlade
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk gurkmeja
- 1.5 dl vatten
- 1 burk kokosmjölk
- 1 liten zuchini, i små stavar
- 1-2 morötter, i små stavar
- 2 dl ärtor
- Salt
- Vitpeppar
- 2msk Rapsolja
- 2msk Sesamolja
- ------------------------
- 500g räkor med skal
- 400g kycklinglårfilé, i bitar
- 1 kruka basilika, hackad
- Jordnötter, hackade
- Ris
Instructions
- Jordnötsås: Lägg alla ingredienserna i en kastrull. Värm upp tills det börjar bubbla. Ställ av från plattan. Späd med mer vatten om det behövs och smaka av med salt.
- Curry: Lägg alla torra kryddor i en mortel och mortla ordentligt.
- Stek lök, vitlök, chili, ingefära och de torra kryddorna i raps och sesamolja i ca 3 minuter. Salt och peppra.
- Häll på vatten och koka upp. Häll på kokosmjölken och låt puttra i ca 20 minuter.
- I med morot och zuchini. Låt puttra 5 minuter.
- I med ärtor och låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Kyckling och räkor: Skala räkorna och ställ åt sidan. Stek kycklingen i rapsolja tills den är klar ca 5-10 minuter. Salta och peppra
- I med räkorna och stek vidare i 1 minut.
- Servera med ris, hackad basilika och hackade jordnötter.
- Servings : 4
- Ready in : 90 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT, SKALDJUR VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, SKALDJUR, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.