Hamburgare med tryffelmajonnäs, dubbel lök och svarta sara
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (4.9 /5)
- 18 ratings
Ingredients
- ---Bröd---
- 850g vetemjöl special
- 25g strösocker
- 15g salt
- 40g jäst
- 5 dl röd mjölk
- 50g flytande honung
- 75g rapsolja
- 1 ägg, till pensling
- 1 nypa salt, till pensling
- 1 skvätt vatten, till pensling
- ---Tryffelmajonnäs---
- 1 äggula
- 2-2.5 dl rapsolja
- 3 tsk vitvinsvinäger
- 2 tsk pressad citron
- 1 tsk dijonsenap
- 2 msk gräddfil
- Salt
- Svartpeppar
- Tryffelolja
- ---Syrad rödlök---
- 2 rödlökar, skivade
- 2.5 dl pressad lime
- 1.25 dl vitvinsvinäger
- 2 nypor flingsalt
- 1 msk socker
- 1 msk oregano, hackad
- 2 jalapeños, delade på längden
- ---Karamelliserad lök---
- 2 rödlökar, skivade
- 50g smör
- 4 msk socker
- 4 msk balsamvinäger
- ------------------------------
- 600g högrev
- Amerikansk senap
- 8 skivor cheddar
- 8 skivor svarta zara
- Inlagd gurka
Instructions
- Syrad rödlök: Blanda lime, vinäger, salt och socker i en bunke. Låt stå till socker och salt har lösts upp.
- i med rödlök, jalapeño och oregano. Blanda runt och häll upp i en glasburk med tättslutande lock. Låt stå och dra i kylen i minst 24h.
- Bröd: Blanda vetemjöl, socker och salt.
- Lös upp jästen i mjölken.
- Blanda ihop alla ingredienser och kör i degblandare ca 10-12 minuter.
- Låt degen vila i en bunke under plastfolie ca 30-60 minuter. Tills degen jäst till dubbel storlek.
- Dela degen i bitar om 70g. Rulla till små bollar. Rulla under lite tryck så att degens yta spänns. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Sätt ugnen på 40°. Ställ in en plåt med fingarvarmt vatten i botten.
- Stäng av ugnen och ställ in plåten i mitten av ugnen och låt jäsa ca 80 minuter eller tills bullarna har växt till dubbel storlek.
- Om ugnen inte går lägre än 50° jäs med luckan på glänt.
- Ta ut plåten ur ugnen. Sätt ugnen på 230°.
- Vispa ihop ägg, salt och vatten. Pensla bollarna.
- Sänk ugnen till 215°. Grädda bröden i ca 8 minuter till de fått en gyllenbrun yta.
- Tryffelmajonnäs: Lägg äggula, 1 tsk vitvinsvinäger och en liten dutt rapsolja i en bunke. Vispa luftigt.
- Vispa ner oljan i ägget. I början väldigt lite i taget, sen i en tunn stråle till lagom konsistens.
- Smaka av med mer vitvinsvinäger, dijon, pressad citron, gräddfil, tryffelolja, salt och vitpeppar.
- Karamelliserad lök: Stek löken mjuk i smör, ca 5 minuter.
- I med sockret och låt det smälta.
- Häll på balsamvinäger och låt puttra in.
- Kött: Mal köttet i köttkvarn. Lägg köttet med strängarna åt samma håll på plastfolie.
- Rulla ihop till en korv, ca 10 cm i diameter. Lägg in i kylen i en timme.
- Ta ut korven ur kylen och skär i ca 2 cm tjocka skivor.
- Salta och peppra burgarna. Stek eller grilla burgarna några minuter på ena sidan. Vänd och lägg på osten. Grilla tills burgarna är rosa på insidan.
- Värm bröden i ugn eller på grillen.
- Bred ett lager senap på brödet. Sedan karamelliserad lök, inlagd gurka, kött, syrad lök och en klick tryffelmajo. Lägg på locket.
- Servings : 4
- Ready in : 210 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
18 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.