Tvådagars kanel- och kardemummabullar
-
- Yield
- 24st
Recipe Rating
- (4.9 /5)
- 4 ratings
Ingredients
- 500g kall mjölk
- 25g jäst
- 720g vetemjöl special
- 90g strösocker
- 2 tsk kardemumma, mortlad
- 1/2 tsk salt
- 125g rumsvarmt smör
- ---Fyllning---
- 250g rumsvarmt smör
- 180g strösocker
- 3 msk mald kanel
- --------------------------
- 2 tsk kardemumma, mortlad
- Ljus sirap
Instructions
- På kvällen: Smula ner och rör ut jästen i lite av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, vetemjöl, kardemumma, socker och salt.
- Rör ihop till en kladdig deg. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 30 minuter.
- Lägg degen på mjölat bord och knåda in smöret. Lägg tillbaka i bunken, plasta in och låt stå i rumstemperatur i 2 timmar.
- Ta upp och dra lite i degen. Lägg degen i bunken och täck med plastfolie. Låt degen jäsa ca 8 timmar i kylen.
- På morgonen: Kavla ut degen på mjölat bord till ca 50x60 cm.
- Vispa ihop smör och socker till fyllningen. Bred ut ett jämnt lager över degen. Strö över kanel.
- Vik in en tredjedel från ena sidan och sedan en tredjedel från andra sidan. Mjöla lite extra runt om och på degen.
- Kavla ut degen till ca 60x25 cm. Skär ca 2cm breda remsor.
- Snurra två varv runt ditt pek- och långfinger. Spänn sista biten över bullen och fäst på undersidan.
- Lägg bullarna på bakplåtspapper eller i formar och spraya eller pensla med vatten. Täck med bakduk och låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek, ca två timmar.
- Sätt ugnen på 225°. Grädda bullarna mitt i ugnen tills de har fått fin färg, ca 10-12 minuter.
- Ta ut bullarna och pensla med ljus sirap. Strö över kardemumma.
- Recipe Type : SÖTSAKER
Rate this recipe
4 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.