Grillad äppel- och dragonmarinerad karré med choronsås och grillad tomatsallad
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 4 skivor karré
- 2 dl äppelmust
- 1/2 dl äppelcidervinäger
- 1/2 dl olja
- 1 msk honung
- 1 kruka dragon, hackad
- Salt
- Vitpeppar
- ---Choronsås---
- 4 schalottenlökar, skivade
- 3 krukor dragon, hackade
- 4 kvistar persilja + 1.5 msk hackad (tot. 1 kruka)
- 10 vitpepparkorn
- 1 dl vatten
- 1/2 dl vitvinsvinäger
- 6 äggulor
- 500g osaltat smör
- Salt
- Ca 4msk tomatpuré
- ---Tomatsallad---
- 300g romanticatomater, halverade
- 300g biff- eller kvisttomat, halverade
- 1 dl gräslök, hackad
- Salt
- Svartpeppar
- Olivolja
- ------------------
- Färskpotatis
- Dillkvistar
- Smör
Instructions
- Köttet: Blanda äppelmust, äppelcidervinäger, olja, honung, dragon, salt och peppar till marinaden. Låt köttet marinera i ca 3 timmar.
- Ta upp köttet. Salta och peppra. Grilla över direktglöd.
- Tomatsallad: Sätt ugnen på 100°. Lägg romanticatomaterna med snittsidan upp i en ugnsform. Drissla över lite olivolja. Salta och peppra lätt.
- Låt gå i mitten av ugnen i ca 3 timmar.
- Grilla bifftomaterna tills de är genomvarma. Ta av och skär dem i mindre bitar.
- Blanda de grillade tomaterna med de långbakade tomaterna och gräslök. Dra några varv med svartpepparkvarnen.
- Choronsås: Lägg schalottenlök, vitpepparkorn, 2 kvistar dragon, 4 kvistar persilja, vatten och vitvinsvinäger i en kastrull. Koka upp och låt reducera till ca hälften. (Gör gärna dubbel sats reduktion så du har lite extra att smaka av såsen med)
- Sila och pressa ut vätskan ur löken. Spara vätskan.
- Smält smöret och håll varmt.
- Hacka persilja och resten av dragonen.
- Lägg äggulorna och reduktionen i en kastrull på låg värme eller i vattenbad. Vispa under uppvärmning tills den tjocknar.
- Vispa ner smöret lite i taget.
- I med persilja och dragon.
- Smaka av med salt, eventuellt mer reduktion och tomatpuré.
- Servera med dillkokt färskpotatis och en klick smör
- Servings : 4
- Ready in : 220 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.