Grillade fiskspett på citrongräs med indonesisk curry
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 600g kolja, torsk eller annan vit fisk
- 5cm färsk gurkmeja, riven
- 5 cm färsk ingefära, riven
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 5 msk rapsolja
- Salt
- Svartpeppar
- Vitpeppar
- ---Indonesisk currysås---
- 2 röd chili, urkärnad och hackad
- 3 bananschalottenlök, riven
- 3 vitlöksklyftor, krossade och hackade
- 5 cm färsk ingefära, riven
- 5 cm färsk gurkmeja, riven
- 1/2 dl macadamianötter
- 2 msk pressad lime
- 1 tsk socker
- 1 burk kokosmjölk
- 2 citrongräs
- 6 limeblad
- 5 cm galangalrot (kan uteslutas)
- Salt
- Vitpeppar
- Svartpeppar
- ------------------
- Ris
- 4-8 citrongräs som spett
Instructions
- Skär fisken i bitar om ca 3x3cm.
- Blanda ihop rapsolja, gurkmeja, ingefära, vitlök, salt och peppar till marinaden. Marinera fisken i kylen i ca 1 timme.
- Mixa chili, schalottenlök, vitlök, ingefära, gurkmeja, lime, macadamianötter, socker, salt och peppar i matberedare eller med mixerstav.
- Fräs blandningen i olja i ca 3 minuter. Salta och peppra.
- I med citrongräs, galangal, limeblad och kokosmjölk. Låt puttra på låg värme i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Trä upp fisken på citrongräs. Salta och peppra.
- Grilla spetten på direktglöd tills det är klart.
- Servera med ris.
- Servings : 4
- Ready in : 90 Minutes
- Course : FISK VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.