Knaprig kyckling i buljong med pocherat ägg, bacon och svamp
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 600g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
- 25g smör
- 1 msk olivolja
- Salt
- Vitpeppar
- --------------------
- 1 pkt bacon, i små bitar
- 350g champinjoner eller blandad svamp t.ex. kantareller och trattisar
- 2 bananschalottenlökar, skivade
- 2 kvistar timjan
- Salt
- Vitpeppar
- 1 msk smör
- ---------------------
- 4 ägg
- Ättika eller ättikssprit
- Vatten
- ----------------------
- 4 dl hemmagjord eller riktigt god kycklingbuljong
- Färska timjanblad
- Tryffelolja
Instructions
- Bacon och svamp: Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Ta upp baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
- I med 1 msk smör och 2 timjankvistar i stekpannan. Stek champinjonerna. När de är nästan klara i med schalottenlöken och stek 1 minut till. Salta och dra några varv med vitpepparkvarnen.
- Ägg: Fyll en kastrull med ca 7 cm vatten. I med några matskedar ättika och lite salt.
- Koka upp vattnet och ta av det från plattan. Lägg försiktigt ned äggen och pochera i ca 5 minuter eller tills äggen är klara.
- Kyckling: Stek kycklingen i smör och olivolja på låg värme med skinnsidan ner tills de får fin färg. Salta och peppra.
- Vänd och stek vidare tills det är klart. Ös kycklingen med smöret regelbundet under stekningen. Ta upp och låt vila i några minuter.
- Lägg kyckling, bacon och svamp i en djup tallrik. På med det pocherade ägget.
- Häll på buljongen. Ringla över lite tryffelolja och strö över lite färska timjanblad.
- Servings : 4
- Ready in : 60 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.