Pauls pommes frites
Recipe Rating
- (5 /5)
- 2 ratings
Ingredients
- 1 1/2 kg potatis, skalad och skuren i stavar
- 2 liter vatten
- 1 msk ättika ,12%
- 1 msk salt
- Raps- eller frityrolja
- Flingsalt
Instructions
- Koka upp vatten, ättika och salt.
- Lägg i potatisen och puttra försiktigt i ca 9 minuter.
- Låt potatisen rinna av på hushållspapper i ca 20 minuter.
- Värm oljan till 160° och fritera potatisen i 3 minuter. Lägg inte i för mycket i taget.
- Låt potatisen torka på hushållspapper i ca 20 minuter.
- Frys potatisen i frysen.
- Värm oljan till 180°. Lägg i den frysta potatisen och fritera tills de är gyllenbruna, ca 3-5 minuter. Fritera inte för mycket i taget.
- Ta upp potatisen och strö över lite flingsalt.
- Servings : 4
- Ready in : 1500 Minutes
- Course : FÅGEL FÖRRÄTT, FÅGEL VARMRÄTT, KÖTT FÖRRÄTT, KÖTT VARMRÄTT, VEGETARISKT FÖRRÄTT, VEGETARISKT VARMRÄTT
- Recipe Type : FÖRRÄTT, SMÅRÄTTER, VARMRÄTT, VEGETARISKT
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.