Hemmagjord kebab i bröd med vitlökssås och röd sås
-
- Yield
- 4
Recipe Rating
- (5 /5)
- 7 ratings
Ingredients
- 800g nötfärs
- 1 gul lök, riven
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk sambal oelek
- 1/2 msk korianderfrön, mortlade
- 2 tsk spiskummin
- 3 msk olivolja
- Salt
- ---Vitlökssås---
- 2 dl créme fraiche
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 1 dl gräslök, hackad
- 2 msk mjölk
- Salt
- Svartpeppar
- ---Röd sås---
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 2 tsk sambal
- 3 msk olivolja
- 500g passerade tomater
- Köttsaft från kebaben
- --------------------------------
- Krispsallad
- Romanticatomater, skivade
- Rödlök, skivad
- Gurka, skivad
- Feferoni
- Stora pitabröd
Instructions
- Blanda ihop köttfärs, lök, vitlök, sambal, tomatpuré, spiskummin, koriander, olivolja och salt i bunke. Blanda ordentligt.
- Lägg färsen mellan två stycken formar eller bunkar och pressa ihop ordentligt. Ställ formarna i kylen över natten med en tung tyngd på. Det går att strunta i det här momentet men då blir köttet lite porösare.
- Sätt ugnen på 100°.
- Lägg färsen i en ugnsfast form och sätt in i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65°, ca 2-3 timmar. Häll av vätskan och spara den till såsen. Låt köttfärsen svalna.
- Ställ i färsen i kylen i minst 3 timmar.
- Vitlökssås: Blanda all ingredienserna till vitlökssåsen. Låt stå tills sig i kylen.
- Röd sås: Stek lök, vitlök och sambal i olivolja på svag värme i ca 3 minuter.
- Tillsätt passerade tomater och vätskan från köttet. Låt puttra i ca 25 minuter. Smaka av med salt.
- Ta ut köttet ur kylen. Hyvla med osthyvel eller skär med kniv i tunna skivor.
- Stek köttet hastigt och på hög värme i olivolja. Servera med pitabröd, tomat, sallad, lök, gurka och de båda såserna.
- Ready in : 1500 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, SÅSER, VARMRÄTT
Rate this recipe
7 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.