Surkål med chimmichurri, rökt sidfläsk och äpple
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---Chimmichurri---
- 2 krukor persilja, hackad
- 1 dl oregano, hackad
- 1/2 röd chili, urkärnad och hackad
- 1 bananschalottenlök, skivad
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 1.5 dl rapsolja
- 1.5 msk pressad citron
- 1.5 msk sherryvinäger
- Salt
- Svartpeppar
- --------------------
- 400g surkål
- 400g rökt sidfläsk, grovt strimlat
- 1 äpple golden delicious, i bitar om ca 1x1cm
- 1 dl torrt vitt vin
- Salt
- Vitpeppar
- ---------------------
- 800g riktigt god korv
- Senap
Instructions
- Mixa alla ingredienserna till chimmichurrin med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj surkålen i ett durkslag och låt rinna av.
- Stek sidfläsket runt om i smör på låg temperatur i en stekpanna.
- I med äpple och surkål och stek någon minut till. Salta och peppra.
- Häll på vinet och lått puttra in i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar
- Servera med riktigt god grillad korv och en klick senap.
- Servings : 4
- Ready in : 30 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, SÅSER, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.