Romflamberade räkor med kokoscurry
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 1 rating
Ingredients
- 400g vannameiräkor eller kungsräkor MSC (vikt utan skal)
- 1 tumme färsk ingefära , skalad och hackad
- 1 gul lök, skivad
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 röd chili, urkärnad och hackad
- Salt
- Vitpeppar
- ----------------------
- 1 dl mörk rom
- ----------------------
- 125g pak choi, skuren i bitar
- 1 knippe grön sparris, skuren i bitar
- 200g romanticatomater, skuren i bitar
- Zest av 1 lime
- 1/2 lime, pressad
- 400ml kokosmjölk
- 1 tsk fisksås
- ------------------------
- 1 kruka basilika
- 1 kruka koriander
- Ris
- Rapsolja
Instructions
- Stek ingefära, lök, vitlök och chili i rapsolja i ca 3 minuter. Salta och peppra.
- I med räkorna och brassa 1 minut till.
- Häll i rom. Tag av plattan från spisen, tänd på med en tändsticka och låt lågorna brinna ut. Tag upp räkorna och lägg åt sidan så länge.
- Tillsätt pak choi, sparris, tomater, limezest, limesaft, kokosmjölk och fisksås. Låt puttra i ca 15 minuter.
- Tillsätt räkorna och låt puttra 1 minut till. Smaka av med salt eller fisksås.
- Servera med ris, färsk basilika och färsk koriander.
- Servings : 4
- Ready in : 40 Minutes
- Course : SKALDJUR VARMRÄTT
- Recipe Type : SKALDJUR, VARMRÄTT
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.