Öppen lasagne med köttfärssås och ostsås
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 2 ratings
Ingredients
- 500g köttfärs
- 1 gul lök, skivad
- 2 vitlöksklyftor, krossade och hackade
- 1 morot, riven
- Salt
- Vitpeppar
- Svartpeppar
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk torkad oregano
- 2 tsk torkad salvia
- 2 tsk torkad dragon
- 2 msk tomatpuré
- 1.5 dl torrt vitt vin
- 2 dl vatten
- 3 tsk worchestershiresås
- 1 burk krossade tomater
- 1 msk flytande honung
- 25g smör + smör till stekning
- ---Ostsås---
- 100g smör
- 1 dl mjöl
- 1 liter mjölk
- Salt
- Vitpeppar
- färskriven muskotnöt, ca 1/2 nöt
- 3dl riven ost
- 6 lasagneplattor
- Pecorinoost, riven
Instructions
- Köttfärssås: Bryn köttfärs i smör i en stekpanna.
- I med lök, vitlök och morot. Salta och peppra.Stek några minuter till.
- I med kryddor och tomatpure. Stek 1 minut till.
- Tillsätt vin, vatten, krossade tomater, worchestershiresås och honung. Låt puttra ca 45 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Ta av från plattan och tillsätt 25g smör.
- ---Bechamelsås med ost---
- Smält smöret i en kastrull på låg värme.
- Vispa ut mjölet i smöret lite i taget.
- Vispa i mjölken lite i taget under konstant omrörning.
- Låt såsen tjockna till önskad konsistens på låg värme under konstant omrörning.
- Smaka av med salt, vitpeppar och muskot.
- Rör i osten. Låt inte såsen koka efter att du har haft i osten. Då kan den skära sig.
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i lasagneplattorna och koka tills de är klara ca 10-15 minuter. Häll någon msk olja i vattnet så att de inte klibbar ihop. Häll av vattnet och dela lasagneplattorna på mitten.
- Lägg en klick ostsås på en tallrik. Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor. Toppa med riven pecorino.
- Servings : 4
- Ready in : 75 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.